Een autoverzekering op naam van de ouders, mag dat?

Jongeren die een autoverzekering op naam van hun ouders afsluiten is oplichterij. Verzekeringsmaatschappijen kunnen de schadevergoeding terugvorderen wanneer zij dit ontdekken.

Toch worden er nog veel autoverzekeringen op naam van de ouders afgesloten door jongeren tot 24 jaar. Waarom doen jongeren dit? En waarom doen ouders dit? De premie voor deze is immers vele malen hoger omdat de jongeren nog niet de maximale korting kunnen ontvangen en zij een risico zijn voor een verzekeringsmaatschappij.

Nochtans blijft het een groot risico wanneer de verzekering op naam van de ouders wordt verzekerd. Wanneer er bij schade politie bij betrokken is, zal de verzekeringsmaatschappij kunnen nagaan wie de gebruikelijke bestuurder is geweest op dat moment. Wanneer uit onderzoek blijkt dat de gebruikelijke bestuurder niet de verzekeringnemer is, kan de maatschappij overgaan tot het niet betalen van de schadevergoeding. Dit is een groot risico voor de ouders wanneer het ongeval aan derden met letsel betreft.

Meer info

Autoverzekering voor jonge bestuurders

Jouw vraag niet beantwoord?

Is het je nog niet volledig duidelijk of heb je een bijkomende vraag? Stuur ons je vraag via mail, we bezorgen je snel een antwoord en vullen het aan op de site.

v

Ontvang de belangrijkste nieuwe informatie over verzekeringen