Het is tegenwoordig schering en inslag : ‘Groepsaankopen’. Dit is niet het kopen van een voetbalclub, of een popband. Maar wel zoveel mogelijk consumenten verzamelen die samen producten en diensten aankopen. Zo kunnen de scherpste prijzen bedongen worden. Ook in Vlaanderen worden steeds vaker groepsaankopen georganiseerd. Vorig jaar veranderden zo’n 524.000 Vlaamse gezinnen van energieleverancier, de helft deed dat via een groepsaankoop.

Uw huis is de grootste investering van uw leven! Bekijk daarom zeker deze checklist rond brandpreventie.

De Flexur makelaars helpen u graag verder met een brandverzekering op maat.

Zoals elk jaar is de krokusvakantie voor de Belgen de gelegenheid bij uitstek om massaal naar de sneeuw te trekken.

Sinds de zesde staatshervorming zijn de gewesten bevoegd voor de woonbonus. Het Vlaams Gewest hervormde de woonbonus waardoor er meer ruimte is om federaal belastingvoordeel te genieten op langetermijnsparen.

Van toepassing vanaf 1 april 2017 tot maximum 12 slaapplaatsen. Wie meer bedden aanbiedt, moet aan strengere regels voldoen.

Stormschade: en nu?

21-11-2016

Ondanks de waarschuwingen heeft de storm hier en daar toch wel wat schade veroorzaakt.

Wat moet u nu doen in geval van schade?

Heeft u een elektrische fiets of overweegt u de aankoop? Dan is het belangrijk te weten wat er nodig is om volledig wettelijk op weg te gaan.

Bij de verkoop van een tweedehandswagen moest het voertuig ter keuring aangeboden worden met zijn laatst afgeleverde kentekenbewijs of met een commerciële plaat. Sedert 1 oktober 2014 mag het ook met een andere nummerplaat.

Een aantal verzekeraars weigert een vergoeding te betalen na een diefstal als er een venster 'op kiep' is blijven staan. De Ombudsman van de Verzekeringen vraagt daarom dat de maatschappijen hier duidelijkheid over zouden geven in hun polissen.

Ontvang de belangrijkste nieuwe informatie over verzekeringen