Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht. Maar welke formule je kiest, zal afhangen van je leeftijd, de ouderdom van de wagen en je voorgeschiedenis in schadegevallen.

  • De burgerlijke aansprakelijkheid (BA) is het wettelijk minimum en is ook bij alle verzekeraars hetzelfde.
  • Bij een omnium (ook wel ‘full omnium’) ben je voor veel meer verzekerd, maar dat vertaalt zich ook in een hogere premie.
  • Een mini-omnium is vooral interessant voor wie zonet een nieuwe tweedehandsauto gekocht heeft of van wie de lening van de huidige auto net verstreken is.

Autoverzekering op maat

Hoewel een autoverzekering een standaard verzekeringsproduct is, kan je het wel uitbreiden met opties zoals glasbreuk, juridische bijstand, diefstal … Heb je hierover vragen, dan moet je raad vragen aan een makelaar. Hij of zij zal je de verschillende uitbreidingen toelichten.

We bieden ook autoverzekeringen aan voor specifieke doelgroepen, omdat die bij traditionele verzekeraars een te hoge verzekeringspremie moeten betalen.

Hoeveel kost een autoverzekering?

Als je wat verzekeringen met elkaar gaat vergelijken, zal je zien dat de prijzen ver uiteen kunnen liggen. Maak het jezelf gemakkelijk: vraag een offerte aan voor de verzekering van je wagen en wij maken de vergelijking voor jou, zodat je de goedkoopste autoverzekering aangeboden krijgt.

En let op: ondanks de lage prijs hoeft dit niet te betekenen dat je een minderwaardige verzekering aangeboden krijgt. Wettelijk is bepaald wat een autoverzekering moet dekken.

Betaal je te veel voor je huidige autoverzekering?

Dat kan je enkel weten door een offerte aan te vragen en de huidige met de nieuwe autoverzekering effectief met elkaar te gaan vergelijken. Te veel mensen betalen te veel voor hun autoverzekering zonder dat ze het weten. Je zou niet de eerste zijn die ontdekt dat hij jaarlijks 300 euro te veel betaalt! Bereken zelf.

Complex, die autoverzekeringen?

Neem contact op met een makelaar in je buurt. Hij springt eens binnen en analyseert jouw verzekeringsdocumenten meteen.

v

Goedkope autoverzekering

Je kan vast en zeker besparen op je autoverzekering. Je twijfelt? Neem je huidig contract erbij en doe de vergelijking!

Ontvang de belangrijkste nieuwe informatie over verzekeringen