Pensioensparen

Steeds meer mensen leven steeds langer. De huidige pensioenstelsels staan zwaar onder druk. Wie van zijn pensioen wil genieten, zal ook naast het wettelijk pensioen een potje bijeen moeten sparen. Eén van de fiscaal interessante formules is pensioensparen. 

Belastingvermindering en rendement

Voor het aanslagjaar 2014 (inkomstenjaar 2013) kan je 940 euro fiscaal sparen in een pensioenspaarcontract. Dat bedrag mag je inbrengen in de belastingaangifte en zo een belastingvermindering krijgen van 30 %. Dat is 282 euro als je het maximumbedrag spaart. Ook de gemeentebelasting zal een stuk lager zijn.

In de eerste plaats is er dus het fiscale voordeel. Maar daarnaast heb je ook het rendement van je belegging.

Afhankelijk van je leeftijd

Als je maximaal voordeel wilt halen uit de fiscaal bevoordeelde spaarformules voor een aanvullend pensioen, kies je beter niet op gelijk welke leeftijd zomaar een belegging. Hoe meer de datum nadert waarop je het opgebouwde kapitaal denkt op te vragen, hoe meer het aangewezen is om veilig te beleggen. Daarom ga je beter elk jaar opnieuw na of je nog goed zit qua product én qua beleggingsformule.

Vraag nu een vrijblijvende offerte

Als onafhankelijk adviseur bieden we je professioneel advies. We kiezen voor jou het beste product dat dit moment in de markt is en hanteren de laagste tot bijna geen kosten, zonder in te boeten op de kwaliteit van het beheer.

v

Ontvang de belangrijkste nieuwe informatie over verzekeringen